Dö med mig

Dö med mig
Oversatt av:
Björk, Moa-Lisa
Utgivelsesar:
Originaltittel:
Die with Me
ISBN/EAN:
9789137131818
Sprak:
Forfatter:
Kategori:
Antall sider:
306En tonårsflicka hittas död i en nedsliten stenkyrka i London. Vid första anblicken ser det ut som om den inbundna och tillbakadragna Emma Kramer tagit sitt eget liv. Men resultaten av den rättsliga undersökningen väcker polisens misstankar om att ett brott har begåtts. Emma har intagit en stor mängd alkohol och man även hittar spår av en känd drog som ofta brukar användas vid gruppvåldtäkter. En lock har klippts bort från Emmas nackhår.

Den italiensk-skotske polisen Mark Tartaglia arbetar i Londons västra distrikt. Hans attraktiva yttre drar ofta in honom i trubbel och hans sociala status som ensamstående är en ständig utmaning för Tartaglias syster och familj.

Tartaglia utses att leda utredningen då hans chef har råkat ut för en allvarlig motorcykelolycka och ligger i koma på sjukhuset. Hans närmaste kollega Sam Donovan är intelligent och energisk. I teamet ingår även patologen Fiona Blake som Tartaglia haft ett förhållande med.

Ett vittne, som sett Emma Kramer tillsammans med en man i fyrtioårsåldern, träder fram.

Emmas styvfar har inget att tillföra utredningen och man genomsöker hennes rum i hemmet utan att hitta några ledtrådar. Polisen undersöker Emmas dator och hittar en mängd e-post. Emma har haft kontakt med en äldre okänd man som invaggat henne i en känsla av kärlek och omtanke. De har kommit överens om att begå självmord tillsammans.

Tecken tyder på att detta inte är första gången som mannen slagit till och teamet hittar fler fall med slående likheter. Det blir inte lätt att hitta mördaren och Mark får kliva åt sidan när den mer erfarna Carolyn Steele kallas in.

Steele anser att Mark ska fokusera på att mannens offer är unga flickor.

Men Tartaglia är inte övertygad. Spänningarna ökar när någon läcker till massmedierna att en seriemördare är på fri fot.

Dö med mig, som är den första boken i en planerad serie, har alla ingredienser för en gedigen brittisk deckare. Här finns en suggestiv och obehaglig krypande spänning, bra tempo och ett engagerande persongalleri. Som läsare dras du redan från den starka inledningen snabbt in i handlingen.

Elena Forbes har bott i London i stort sett hela sitt liv. Hon har studerat moderna språk vid universitetet i Bristol och arbetat för en internationell investeringsbank. Numera skriver hon på heltid och är bosatt i Notting Hill med man och två barn.
"För den som gillar det som är lite utöver det vanliga rekommenderar jag verkligen Elena Forbes böcker."
Skånska Dagbladet


2018 Last Ned PDF E-Bøk - All rights reserved.